2002

Heb jij nog foto’s van Kempenerpop? Mail ze naar pers@kempenerpop.nl

Kempenerpop ~ Festival 2002

Datum: 1 September
Tijd: 13.30 – 23.00 uur
Entree: 5,00 euro
Locatie: Boerenbondterrein Aalst-Waalre

Bands: Questo!, Gods Chosen Dealer, John Hayes Project, IM, Tiny Tones, Beef, Sideburners, Sjako, Grandma Dynamite

Datum: 31 Augustus
Tijd: 19.45 – 23.00 uur
Locatie: Boerenbondterrein Aalst-Waalre

Bands: Arr, Dukes Of Violence, Funquisition, KnÄckEbrÖdhÖfd

Zondag 1 September 2002
Questo! opent op zondag het festival. Hoewel de band nog niet helemaal bijgekomen is van het Harley-feest de avond ervoor gaat de band er lekker tegenaan.

Gods Chosen Dealer, voor de vroege middag een flinke bak herrie, de band heeft die dag nog een tweetal optredens op het programma staan, na afloop is het publiek in ieder geval wakker.

The John Hayes Project, vet vet vet wat moet je er anders van zeggen van deze band met 4 fantastische muzikanten, samples, gillende gitaren, retestrakke drumpartijen en een bassist met meer snaren op zijn bas dan de gemiddelde gitarist.

I.M. de band rond Ivo Maissan. Een heerlijk groovy band, met een geweldige band om zich heen, een prima geluid, en heerlijke vocalen van zanger Ivo en zijn zangeressen.

Tiny Tones is een 9-persoons, zeer energieke SKA-band, met 95% eigen werk en 5% klassiekers. Een gezellig zomers optreden keep on skankin’ guys.

Beef, de band en het publiek hebben het uitstekend naar de zin, het hele veld laat zich meevoeren door de relaxte reggae-klanken, uiteindelijk duurt het optreden bijna een half uur langer dan gepland.

The Sideburners keiharde blues, rock ‘n’ roll tijdens dit laatste optreden van de Sideburners we zullen ze missen.

Sjako, deze band heeft zo’n 20 jaar podium ervaring, er zijn denk ik niet veel podia waar ze niet gespeeld hebben, na een wat onwennig begin speelt de band een prima set, van een podium presentatie is niet echt sprake (de bassist staat de helft van de tijd met z’n rug naar het publiek) maar de muziek daar gaat om en dat blijkt helemaal goed te komen.

Grandma Dynamite, de Afsluiter op zondag in de tent, een echte feestband waar alle genres aan bod komen, het publiek vermaakt zich prima met hooli-girl en trawanten.

Zaterdag 31 Augustus 2002
Arr opent de avond, rond een uur of acht na de nodige technische problemen, niet dat de op het podium aanwezige goudvissen zich er iets van aantrekken. De band speelt experimentele rock waarbij de viool nadrukkelijk aanwezig is.

The Dukes Of Violence is de tweede act van de avond, de heren maken een behoorlijke brok herrie helaas niet altijd even strak maar wel heel gezellig.

Funquisition de funk-muziek van deze band zit goed in elkaar, de band swingt, prima vocalen en een strakke ritmesectie zorgen voor een prima sfeer in de tent.

Wouter Smit onze geluidsman van de avond, nog bedankt !!

KnÄckEbrÖdhÖfd schuwt ook het experiment niet, de band speelt strak, en wisselt diverse stijlen naadloos aan elkaar, tussen grunge en jazz zullen we maar zeggen, een prima optreden.

En nog enkele sfeerfoto’s.