Doorstart voor Kempenerpop in Waalre

Peter pan speedrock, bedankt!
27 november 2016

Goed nieuws: Nog voor Peter Pan Speedrock afgelopen zaterdag aan haar zwanenzang op the final edition van Kempenerpop begon, kondigde de huidige organisatie de doorstart van het festival aan.

Waalrenaar Ralf Collaris, al jaren op nationaal niveau bezig in de muziekbusiness, nam het initiatief voor Kempenerpop 2.0. Met een compleet nieuwe groep enthousiastelingen gaat hij vorm geven aan een niet-commercieel festival, waarvan het de bedoeling is dat dit er komend jaar al staat.

Maar eerst was er het afscheid van het Kempische muziekevenement. Punkbands, zigeunerorkesten, cajun- en zydecobands maar vooral de ruige rockmuziek trok de afgelopen decennia tienduizenden mensen naar Waalre. “Het niet aflatende enthousiasme van alle betrokkenen, de bezoekers van allerlei pluimage en de gemoedelijkheid: het gaf veel energie, maar kostte ook heel wat kruim”, zegt mede-organisator Frank Ploegmakers geëmotioneerd. “Het is mooi geweest, ontzettend leuk, maar het kostte veel, heel veel uren. Dat trok een grote wissel op mijn gezin en op mijn werk. We dragen het stokje nu over, maar volgend jaar ben ik er gewoon weer bij. Als genietende bezoeker.”

Bron: ED